3 tips til at få et flottere trægulv

29 oktober 2021
Steffen Petersen

advertorial

Hvis man bor i en bolig med et trægulv, så kan der i perioder være brug for, at man får det frisket op, så det står flot igen. Men hvordan gør du dette på den bedste måde? Det vil vi komme ind på i dette indlæg, så du kan starte med det samme!

Giv dit gulv nyt liv med en slibning

De fleste trægulve er det muligt at give nyt liv ved at give dem en slibning. Der er flere måder hvorpå man kan slibe et trægulv på, men den nemmeste er at tage fat i et firma, som er uddannet indenfor dette felt. De har også de rette værktøjer, som gør processen nem og overskuelig. Hvis du ønsker at få hjælp til dine trægulve, så anbefaler vi, at du tager fat i gulvkanonen, som er eksperter på området.

Vask gulvet med sæbe og vand

Selvom man ikke skulle tro det, så kan man faktisk ved blot at bruge sæbe og vand give et trægulv nyt liv. Det kan fjerne pletter som ellers har set dumme ud, men det kan også give liv til dit trægulv. Hvis det er et ældre trægulv, så anbefales det tit, at man vasker det med sæbe og vand i stedet for at give det en slibning eller andet i den stil. Ved at give et ælder trægulv en vask med vand og sæbe, så sikrer man, at træet er fugtet og får næring nok til at holde sig friskt. Derudover så hjælper det med at fjerne borebiller, så der ikke kommer en masse små huller.

Brug bejdse

Er du træt af hvordan dit trægulv ser ud, så kan du skifte farven på det ved at bruge bejdse. Bejdse er en oliebehandling, som kan indeholde farver, som gør at man kan ændre farven på træ. Dette bruges meget til bordplader, men kan også bruges hvis man har et trægulv der kunne bruge et pift.