E cigaret – det lette alternativ til rygning

07 august 2019
Astrid Pedersen
E cigaret - det lette alternativ til rygning

Rygning er, kan de fleste nok blive enige om, en ganske usund og frastødende vane, som oven i købet er dyr for rygeren og utroligt generende for hans eller hendes omgivelser. Cigaret røg indeholder mange farlige stoffer, som dels er afhængigheds skabende, dels er sygdoms fremkaldende. De fleste storrygere har prøvet at døje med langvarige hoste anfald – især om morgenen – hyppige infektioner i lunger og i luftveje, kronisk dårlig ånde og tandkøds betændelse.

De fleste tilfælde af lungekræft kan tilskrives rygning, ligesom visse andre kræft former, som angriber hals og mundhule, menes at have grund i langvarig rygning. Og så er der alle hverdags generne – grim hud, lugtende hår og tøj, gule tænder og negle, og den evindelige røg dunst, som hænger i møbler og gardiner. Hvis du er storryger gennem mange år, kan det godt være svært at ændre på vanen. Derfor kan det anbefales, at du overvejer en e cigaret.

Hvad er e cigaretter?

E cigaretten er den moderne substitut for konventionelle smøger. I stedet for sundsskadelig og ildelugtende røg udvikler en elektronisk cigaret blot en mild, aromatisk damp, når den aktiveres. Du kan helt selv bestemme, hvad din e-væske aroma skal være – for eksempel vingummi, lakrids, vanilje eller måske traditionel tobak.

Duften fra dampen bliver ikke på samme måde som den partikel fyldte røg hængende i tøj og hår, og du oplever ikke samme tendens til dårlig ånde, når du damper på en e cigaret i stedet for at ryge på en konventionel én af slagsen. Og så er det tilmed tilladt at ”vape”, som det hedder på moderne dansk, langt flere steder end det er tilladt at ryge.

Find e cigaretter og tilbehør online

Du kan spare mange penge ved at gå over til e cigaretter. Og på esug.dk kan du tilmed finde e cigaretter og tilhørende produkter til aldeles rimelige priser.

Flere nyheder