Gulvafslibning eller gulvafhøvling?

15 september 2021
Steffen Hansen

Trænger dit trægulv til fornyelse, så er der flere forskellige måder at klare opgaven på. Vi vil i dette indlæg komme ind på hvordan du kan give dit gulv fornyet liv.

Pust liv i dine trægulve 

Tit kan det forekomme, at ens trægulve begynder at miste det flotte udseende og det begynder at se slidt og kedeligt ud. Giv derfor dine trægulve nyt liv, ved at give det en kærlig hånd. Dette kan du gøre på mange måder, men især ved hjælp af en gulvafslibning eller en gulvafhøvling. 

Gulvafslibning eller gulvafhøvling 

Skaden er allerede sket på dit trægulv, men hvor slem er den og hvad skal der gøres? Vi giver dig tips og to løsninger, så du er lidt mere sikker på hvad du skal vælge. Gulvafhøvling er den hårde metode, at bruge til at få dit trægulv pænt igen. Den høvler gulvet ca. 2-4 mm, af selve træet og derfor er det ikke alle gulve der kan klare denne behandling. Gulvafhøvling kan udføres hvis store og faste malingpletter ikke vil gå af, samt hvis der findes gammel fernis eller spartelmasse. 

De fleste ridser sidder dog i overfladen, dermed kan en gulvafslibning anvendes, som er en overfladisk behandling til dit gulv. Denne metode er en del mere skånsomt mod dit gulv end hvis du vælger gulvafhøvling. 

Søg professionel hjælp

Medmindre du har prøvet det før, og har de helt rigtige redskaber, anbefaler vi altid at søge professionel hjælp. De kan hermed vurdere hvad dit trægulv har brug for, om det er en meget omfattende opgave. Få hjælp til både de små og store opgaver, og find nogen der forstår sig på trægulve, og hvad netop dit trægulv har brug for. Gulvafhøvling i Stevns kan klare begge metoder, men tøv ikke med at give din lokale forretning et kald, for at spørge dem til råds.