Hvornår skal jeg bruge en boligadvokat?

23 februar 2020
Cecilie Mortensen
Hvornår skal jeg bruge en boligadvokat?

Når du som bolig køber – måske endda førstegangs køber – bevæger dig ud i det hajfyldte farvand, som udgør det danske boligmarked, er det en rigtig god idé at have en dygtig navigatør ved hånden. Mange mennesker lever i den tro, at en ejendomsmægler er deres ven, når de står for at skulle købe et hus eller en lejlighed. Det hedder jo trods alt en ”mægler” – og vedkommende er da som regel også flink til at vise rundt og fortælle om boligens mange fortræffeligheder.

Mange ejendomsmæglere kontakter også selv potentielle købere, når de finder en lejlighed eller et hus, som de mener passer til vedkommende. Denne servilitet kan nemt forveksles med omsorg for købers interesser, men er i virkeligheden udtryk for ren forretnings sans.

En ejendomsmægler tjener til livets ophold ved at sælge så mange boliger som muligt på så kortest mulig tid – og til så høj en pris som det kan lade sig gøre. Derfor er og bliver en ejendomsmægler sælgers mand. Udtrykket mægler har ikke den store betydning i denne sammenhæng, og er faktisk ret misvisende. Og derfor er det vigtigt, at du selv finder din egen wing man, som kan fungere som pendant til sælgers mægler.

Hvem kan hjælpe mig i forbindelse med køb af bolig?

En dygtig og erfaren boligadvokat er til gengæld det oplagte valg, når du gerne vil være tryg ved din bolig handel. Boligadvokaten er nemlig 100% uvildig, og har ingen sær interesser i forbindelse med handelen andet end at gøre dig tilfreds.

Hos en boligadvokat kan du få hjælp til opgaver så som gennemlæsning af diverse dokumentation vedrørende din nye bolig, således at du kan træffe din beslutning på et vel informeret grundlag. Og din boligadvokat hjælper også gerne med formalia i forbindelse med boligens skøde. Læs mere, og find din boligadvokat, på eboligadvokat.dk

Flere nyheder