Kan man være bekendt at levere præmier tilbage?

19 august 2020
Anders Lundtang Hansen

I mange forbindelser har man kæmpet i mange år efter at få den specifikke præmie til et stævne eller lignende, fordi det er ens levevej af være sportsmand, eller man har gennemgået en udvikling som menneske, hvor dette trofæ er det fuldgyldige bevis for, at man har transformeret sig.

Så kan det godt være, at man måske ikke synes, trofæet er så flot i sig selv, selvom det er værdifuldt i materiale og sjældenhed alene, og en anerkendt designer har brugt lang tid på det, men bare affektionsværdien i det gør, at man lader det stå fremme som en påmindelse til sig og for gæster at se.

Men så kan det være, at man har fået en præmie, som der er lavet i samarbejde med https://www.pokalbutikken.dk/ , hvor man måske ikke synes, præmien er så pæn, eller man har fået den for noget, man egentlig ikke ville have anerkendelse for – eller det måske tangerer mobning.

I det sidste tilfælde er der intet i vejen for at smide præmien ud, men hvis man reelt har fået trofæet som en udmærkelse, men man ikke ønskede denne, eller man finder trofæet virkelig grimt, så kan det godt være, at man heller vil aflevere det tilbage.

I nogle kulturer er det god skik at give gaver videre, men sådan ligger landet ikke i Danmark.

Heldigvis er der andre ting, som du kan gøre, selvom det måske er lidt ileset, men sådan et det jo kun, hvis det bliver opdaget.

Ingen siger jo, du skal lade det stå fremme, hvilket man måske godt kan forstå fra alle parters sider, fordi vi lever i jantelovs-Danmark.

Men ellers kan du sige, at trofæet er blevet væk, hvis der bliver spurgt ind til, hvor det er henne.

Så har du måske smidt det til storskrald eller genbrug, men sørg for, at ingen opdager dig – specielt hvis der er navn på trofæet.

Med tiden kan du så sige, at trofæet nok er forsvundet i en flytning, og det vil de fleste nok acceptere som undskyldning.

Flere nyheder