Kunst og komfort med den sjældne “Oda Chair”

20 oktober 2019
Pernille Skovgaard

Den ikoniske designerduo, Nanna og Jørgen Ditzel, der udover deres arbejdsfælleskab også var ægtefolk, tegnede i 1956 den smukke, organiske lænestol, “Oda Chair“. Stolen har fået sit navn efter en nær veninde af parret, den japanske professor Noritsugu Oda – en ægte møbelentusiast, der med iver samlede på Ditzel-parrets designs og var en stor fan og beundrer; og hvilken større ære end at få opkaldt et møbel efter sig!
Stolen blev også kaldt “ammestolen” – dette formentlig grundet dens rummelighed og gode rygstøtte.
Det er mange år siden den smukke stol har været i produktion, og det har desuden været ekstremt svært at opdrive, hvad man har ledt med lys og lygte på auktioner eller i retro,- og vintagebutikker. Dog er der godt nyt – Brødrene Petersen Polstermøbelfabrik i Aarhus har, i samarbejde med Nanna Ditzel Design, nu rekonstrueret stolen ud fra et vintageeksemplar. Du kan få fingre i dette vidunder af et møbel hos designklassikershop.dk, der også tilbyder et stort udvalg af andre genistreger fra designerens hånd.
Stolen kan fås i stof, og benene er af eg, valnøddetræ eller teak.
Til stolen medhører en fodskammel, der vil gøre din indretning komplet.

Den smukke skammel købes seperat.
Du vil med garanti blive lykkelig for et køb som dette. Stolen er i allerhøjeste kvalitet, og du vil kunne nyde den i mange år. Måske den endda kan videregives til næste generation – hvilket er noget af det helt særlige ved designermøbler; at disse kan gå i arv. Det styrker familiehistorien, og knytter tætte bånd.
Hvis du har spørgsmål til “Oda” eller andre møbler, hvis du ønsker inspiration eller vejledning, så kan du altid kontakte designklassikershop.dk. Du kan også kigge forbi den fysiske butik og lade dig inspirere – du bliver mødt af dygtige og erfarne medarbejdere med stor viden og en helt sublim kundeservice. En erhvervelse af ægte dansk design er mere end bare et køb – det er en investering!

Flere nyheder