Lær Qi Gong – en gave for livet

29 september 2020
Astrid Pedersen

Drømmer du om en motions form, som ikke efterlader dig sønderbanket i flere dage eller medfører smerter og skader på dine muskler og led? Så skulle du tage og give Qi Gong en chance.

Hvorfor skal jeg lære Qi Gong?

Der er faktisk kun fordele ved at lære Qi Gong. Med Qi Gong har du altid adgang til blid motion i kombination med let meditation. Du kan ved hjælp af de bløde og nemme øvelser, sat sammen af serier af lette bevægelser, opnå en tilstand af fokus og indre ro. Og det helt uden at gøre brug af redskaber.

Qi Gong er, kort sagt, meditation i bevægelse. I modsætning til visse former for yoga vil du ikke behøve nogle særlige fysiske forudsætninger for at dyrke Qi Gong. Hvor eksempelvis Ashtanga yoga og Hatha yoga fordrer en vis mobilitet og smidighed vil du kunne dyrke Qi Gong selv om du har skader, gigt, eller andre former for funktions nedsættelser i din krop.

Faktisk vil du netop i disse tilfælde kunne få særligt glæde af qi gong. Mange gigt patienter beretter om lindring og øget smidighed og mobilitet i leddene efter at de er begyndt at dyrke Qi Gong.

Ligeledes behøver du heller ikke at bekymre dig om faktorer så som kondition, lunge kapacitet eller fysisk styrke for at udføre de godgørende Qi Gong øvelser. Så snart du har lært de mest basale bevægelser og serier, hvilket ikke tager lang tid, vil du finde dig til rette i disse med dit åndedræt og din krops egen rytme. Og så vil du for alvor begynde at mærke de velgørende virkninger af den kendte og elskede meditations og motions form.

Hvor kan jeg lære Qi Gong i København?

Hos Qi Gong København kan du altid få en gratis introduktion til Qi Gong og dernæst følge et Qi Gong kursus. Klik ind på qigongkurser.dk og læs mere.