Mindfulness – lev dit liv i nuet

01 oktober 2022
admin

editorial

Føler du dig stresset? Hvis ja, så er du ikke alene. Ifølge Dansk Psykolog Forening er stress et af de mest almindelige mentale sundhedsproblemer i Danmark.

Heldigvis er der mange ting, som du kan gøre for at reducere stress i dit liv. En god måde at gøre dette på er ved at praktisere mindfulness. Mindfulness er en form for meditation, der hjælper dig med at fokusere på det nuværende øjeblik og acceptere dine tanker og følelser uden at dømme dem.

I dette blogindlæg vil vi diskutere 10 mindfulness-øvelser, der kan hjælpe dig med at reducere stress i dit liv!

Træk vejret

Den første mindfulness-øvelse er at fokusere på dit åndedræt. Sæt dig i en behagelig stilling og luk øjnene. Træk langsomt vejret ind og ud gennem næsen. Vær opmærksom på fornemmelserne af dit åndedræt, når det kommer ind i og forlader din krop. Prøv at gøre dette i mindst fem minutter.

mindfulness

Hold fokus på sanserne

En anden god mindfulness-øvelse er at fokusere på dine sanser. Til denne øvelse skal du finde et sted, hvor du kan sidde eller ligge behageligt, og lukke øjnene. Vær derefter opmærksom på hver af dine sanser en efter en.

Begynd med synet og læg mærke til alt, hvad du ser omkring dig, selv om det kun er i dit sindets øje. Gå derefter videre til lyde, lugte, smagsoplevelser, berøring og følelser. Læg mærke til så mange detaljer som muligt for hver sans som muligt.

Du kan også prøve en mindfulnessøvelse med kropsscanning. Til denne øvelse skal du lægge dig ned i en behagelig stilling og lukke øjnene. Scan langsomt din krop fra top til tå, og vær opmærksom på alle de fornemmelser, du føler. Hvis du bemærker områder med spændinger eller smerte, skal du trække vejret ind i dem og se, om du kan slippe spændingerne. Prøv at gøre dette i mindst fem minutter.

Du kan læse mere, og få hjælp til at lære mindfulness i Aabenraa, på www.nicolehertz.dk.